Sibirien



Vidder, skog och ensamhet. Och ett mystiskt UFO-monument.

Det här är inte norra Ryssland, men Sibiren gör skäl för sitt namn. Den här platsen är perfekt för den som vill ta en promenad i ensamhet, för här är både ödsligt och tyst. Sibirienskogen, som är en del av Kronoskogen, består mest av tall och den är planterad, men det går ändå att villa bort sig på små stigar eller längs större grusvägar. Väster om skogen ligger stranden, som är precis lika öde och tyst. Om du vill uppleva en vindpinad havsupplevelse på öppna vidder, då har du hittat rätt. Längre norrut längs samma strand ligger Råbocka och Klitterhus. Sammantaget kan du promenera flera kilometer med öppen horisont och gott om utrymme.

Missa inte UFO-monumentet, uppfört efter att den lokale kändisföretagaren Gösta ”Pollenkungen” Carlsson gjorde ett märkligt möte i skogsdungen 1946. Här reser sig nackhåren. Kusligt.

HITTA HIT

Du når Sibirien via Sibirienvägen från södra Ängelholm. Men du kan också börja promenera från parkeringsplatsen precis vid järnvägsviadukten där Kullavägen övergår i Lovartsvägen, mellan Utvälinge och södra Ängelholm.

PARKERING

Längst västerut på Sibirienvägen eller vid järnvägsviadukten där Kullavägen övergår i Lovartsvägen, mellan Utvälinge och södra Ängelholm.

KOLLEKTIVTRAFIK

Stadsbussen från Ängelholm stannar på Råggatan. Regionbussen mellan Ängelholm och Höganäs stannar på Lantmannagatan (södra Ängelholm) och Skeppsvägen (Utvälinge).

TOALETT

Offentlig toalett vid parkeingsplatsen på Sibirienvägen

SERVICE

Ta med egen picknick

0 kommentarer

Skicka en kommentar